Мое прашање за следнава ситуација што ке ја презентирам :
До кога ке кутиме? ке се превзема ли нешто во врска со:
Денеска имав шанса да одам на натпреварот помегу екипите на Вардар и Ренова на Градски стадион во Скопје.При постигнување на единствениот гол на Ренова од пенал,десетина луѓе(чалами) од ложата изрипаа од радост и почнаа да провоцираат на страна.Тоа наиде на бурни реакции од страна на публиката и дојде до судир каде полицијата тепаше некој наши млади деца.Еден од чаламите со шише го удри во фаца директно полицаецот кој беше таму да го брани и полицијава гледаше како ученичиња.После завршувањете на утакмицата се деси поголем судир каде тргајки со нивните "бесни" коли некој од страна на комитите фрлија камења по нивните коли и пукнаа 2 прозори и 2ца од колите излегоа со пиштоли што наиде на бурна бркотница и дигање на тензии.Човекот излезе не можев лично да видам далеку бев мислам дека беше пиштол или т.н узи.Еден од комитите бил туркан од полицијата и дечкото му рекол што ме туркаш мене види ги тие позади имаат пиштоли?Овој му одговорил па тоа не е твоја работа!
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=1CFA8F6 ... 057C60EFEDКажете мислење за ситуацијава?
Во своја држава да не смееш да одиш и да гледаш еден обичен натпревар и да се плашиш дека некој е над тебе и може што сака да праи..Катастрофа..